niedziela, 11 maja 2014

Placuszki bananowo - kokosowe bez mąki i cukru

Bardzo lubię sobotnie i niedzielne poranki, kiedy powoli można stawić czoło nowemu dniu. Wtedy staram się przygotować coś smacznego, coś na co Pan Mąż miałby ochotę. Ostatnio w jego rankingu śniadań królują niepodzielnie panacakes (przepis tu: http://ewakuchennie.blogspot.com/2013/09/zapraszam-na-sniadanie-pancakes.html).
Te placuszki to była moja śniadaniowa pozycja. Szybka, zdrowa i pyszna!
Składniki:
2 duże, miękkie banany
2 jajka
1/3 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
Dodatkowo: do ciasta można dodać garść jagód, borówek, pokrojonych drobno truskawek
Do smażenia: masło klarowane lub olej kokosowy

W miseczce widelcem ugniatamy banany. Dodajemy jajka, cynamon, wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Jeśli mamy ochotę dodajemy również owoce: jagody, borówki czy truskawki.

Smażymy małe placuszki na rozgrzanym maśle klarowanym lub oleju kokosowym.
Smażymy na złoto z obu stron.

Smacznego! :)



1 komentarz:

  1. na pewno są pyszne :) wyglądają tak, że człowiek głodny sie robi :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz! :)
Zapraszam również serdecznie do obserwowania bloga w Google+ oraz śledzenia na facebooku!

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :)