środa, 19 listopada 2014

Koktajl z buraka, banana, gruszki, pomarańczy z miodem i cynamonem

Burak.
Żelazo.
Mam anemię żelazową odkąd pamiętam. Przez to nie mogę być dawcą krwi, bo na każdych badaniach mnie to dyskwalifikowało.
Od czasu do czasu nachodzi mnie potrzeba, żeby temu nieszczęsnemu żelazu trochę pomóc i biorę się za jedzenie buraków. Właśnie dlatego powstał ten koktajl. Zdrowie przede wszystkim? ;)
 
Składniki:
2 średnie buraki
2 gruszki
1 duży banan
3 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki miodu

Buraki ugotować tak, żeby były miękkie.
Buraki, gruszki i banana kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w naczyniu, dodajemy sok pomarańczowy, cynamon, miód i dokładnie blendujemy.
Podajemy od razu lub po schłodzeniu.

Smacznego :)

10 komentarzy:

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz! :)
Zapraszam również serdecznie do obserwowania bloga w Google+ oraz śledzenia na facebooku!

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :)