wtorek, 3 września 2013

Serowe paluszki do piwa

Składniki:
100 g masła
150 g mąki
1/4 szklanka kwaśnej śmietany  
2 łyżki sera startego na tarce o drobnych okach 

Dodatkowo:
Ser żółty
Sól
Sezam
Zioła wg. uznania

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Posypać startym serem i przyprawami wg. uznania. W moich paluszkach można zauważyć brak sera na wierzchu - tak właśnie miało być, mimo, że z serem są o wiele lepsze :)
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni, po czym zostawić do ostygnięcia.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. A ile je piec ?
    Bo za tydzień bym chętnie zrobiła..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Już dodaję informację: około 20 minut w 180 stopniach - aż się ładnie zarumienią :)

      Usuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz! :)
Zapraszam również serdecznie do obserwowania bloga w Google+ oraz śledzenia na facebooku!

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :)