Do zrobienia ciasta wystarczy miska, widelec i foremka. I to wszystko!
Przepis na ciasto znalazłam wieki temu w starych notatkach mojej Babci i piekę je od czasu do czasu :)
Składniki:
4 dojrzałe, miękkie banany
1 całe jajo
70 g miękkiego masła
3 płaskie łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżka aromatu waniliowego 1/2 szklanki brązowego cukru
170 g mąki
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
Banany rozgnieść dokładnie widelcem i wymieszać z miękkim masłem, jajkiem, brązowym cukrem, cukrem waniliowym i aromatem waniliowym.
Mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i solą dodać do miski z bananami i wszytko dokładnie wymieszać.
Przelać do wyłożonej papierem bądź nasmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą podłużnej formy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec godzinę.
Smacznego :)
Zapraszam Was na trwający do 8 kwietnia KONKURS!
Do wygrania KAMIEŃ DO PIZZY FIRMY BAKERO!
Zasady i szczegóły:
- na facebooku: https://www.facebook.com/pages/Ewa-Kuchennie-Kuchnia-to-serce-domu/683595538318332?ref=hl
Zapraszam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz! :)
Zapraszam również serdecznie do obserwowania bloga w Google+ oraz śledzenia na facebooku!
Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :)