Od jakiegoś czasu na blogu pojawiają się wpisy na potrawy robione na kamieniu do pizzy, który dostałam od firmy BAKERO.
Garść przydatnych informacji o kamieniu znajdziecie tutaj: KLIK
Wpisy, w których wykorzystałam kamień to:
- przepis na ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką pieczone na kamieniu
- przepis na pizzę pieczoną na kamieniu
- przepis na chleb pieczony na kamieniu
W związku z tym, że mnie kamień do pizzy po prostu w sobie rozkochał - mam dla Was niespodziankę: KONKURS w którym do zdobycia jest właśnie taki kamień. Zasady są proste, więc mam nadzieję, że weźmiecie udział
Zasady:
1) Należy polubić profil Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK
2) Należy polubić profil Kamieni do Pizzy Bakero: KLIK
3) Należy polubić i udostępnić post o konkursie, który ukaże się na facebooku Ewa Kuchennie: KLIK
Postów w czasie trwania konkursu ukaże się parę - wystarczy udostępnić którykolwiek z nich.
Konkurs trwał będzie od dziś, czyli 1 kwietnia do 8 kwietnia włącznie.
9 kwietnia nazwiska/pseudonimy/nazwy profili/etc. wszystkich, którzy spełnią powyższe zasady zostaną umieszczone w maszynie losującej (zwanej również kapeluszem) i wylosowana zostanie 1 osoba, która dostanie kamień na własność! Informacja o tym, kto wygrał zostanie opublikowana na blogu i na facebooku Ewa Kuchennie, a zwycięzca zostanie poproszony o podanie swoich danych, które przekazane zostaną panu Piotrowi z firmy Bakero, który wyśle nagrodę :)
Proste? Proste! Zatem serdecznie zapraszam :)
Będzie mi również niezmiernie miło, jeśli dacie znać pod tym wpisem czy bierzecie udział w konkursie i do czego byście taki kamień wykorzystali?
Ja mam jeszcze parę pomysłów, ale może ktoś z Was dodatkowo zainspiruje mnie? :)
P.S. I to wcale nie jest żart prima-aprilisowy :)
Na facebooku już spełniłam wszystkie warunki konkursu :), a taki kamień chcę mieć od dawna. Jestem (zdrowo)-pizzo-maniaczką, a zdaję sobię sprawę, że pieczona na kamieniu smakuje o niebo lepiej. Marzy mi się właśnie od początku roku, ale jakoś nie miałam okazji zakupić. :( ZARAZ matura i zamiast piec i gotować trzeba dodawać składniki nie do garnka, a do głowy ;)). 'Składniki wiedzy'. Tak czy inaczej po maturze czeka mnie wielki powrót kulinarny, a marzy już mi się pizza z gruszką i gorgonzolą <3 Mm pozdrawiam serdecznie. Agata K. :)
OdpowiedzUsuńAgato, powodzenia na maturze i trzymam kciuki - za maturę i za konkurs :)
UsuńNie chcę dziękować oficjalnie, aby nie zapeszyć, ale jak najbardziej nieoficjalnie dziękuję :) a do końca liceum zostało mi 7 dni :((
UsuńUwielbiam piec ciasta drożdżowe, więc kamień na pierwszy (no, dobra - drugi zaraz po pizzy) rzut, wykorzystałabym do upieczenia dyniowych ślimaczków z nadzieniem z mielonych orzechów i migdałów, z rodzynkami i cynamonem. Już na samą myśl robi mi się ciepło :D
OdpowiedzUsuńZosiu, brzmi pysznie i trzymam kciuki :)
Usuń:) jak można wygrać to chyba miejsce w kuchni do przechowywania się znajdzie :)
OdpowiedzUsuńp.s chętnie spróbowała bym pizzy upieczonej na tym kamieniu :)
Pozdr.
Trzymam kciuki :)
Usuńpowodzenia wszystkim! :D
OdpowiedzUsuńZapraszam również do udziału :)
UsuńUwielbiam piec i gotować :) chleby piekę w foremkach ale gdybym miała taki kamyk to pewnie pokusiłabym się też na inne :) Biorę udział może wygram :)
OdpowiedzUsuń