niedziela, 10 listopada 2013

Śniadaniowy smak dzieciństwa: omlet według przepisu mojej Babci

Moja Babcia go zawsze dla mnie robiła, jak przyjeżdżałam do niej na wakacje. I nadal robi, jak tylko do niej przyjeżdżam. Ze świeżymi owocami, z dżemem, bitą śmietaną, słodką posypką, cukrem pudrem - każdą postać uwielbiam :)
Z kolorową posypką, cukrem pudrem, dżemem wiśniowym i słodką śmietanką
Składniki:
2 duże jajka
6 łyżek mąki
6 łyżek mleka
2 łyżki wody mineralnej gazowanej
1 łyżka cukru pudru
odrobina cukru waniliowego
szczypta soli
masło do smażenia

Do kubka wbijamy 2 jajka, dodajemy szczyptę soli, mąkę, cukier waniliowy, puder i wszystko dokładnie ucieramy. Dolewamy po trochu mleka i wody mineralnej i dokładnie mieszamy tak, żeby nie było grudek. Po uzyskaniu gładkiej masy wlewamy ją na rozgrzaną patelnie na której roztopiliśmy masło i smażymy z obu stron.

Zdejmujemy na talerz, uruchamiamy wyobraźnię i dekorujemy wedle smaku i... smacznego! :)

I ponownie zapraszam do polubienia profilu EwaKuchennie na facebooku: KLIK
 Smażymy
 Z mąki pełnoziarnistej z orzechami laskowymi, borówkami, kokosem i cukrem pudrem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz! :)
Zapraszam również serdecznie do obserwowania bloga w Google+ oraz śledzenia na facebooku!

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :)