wtorek, 24 czerwca 2014

Najprostszy deser pod słońcem: kruszone bezy z bitą śmietaną i owocami

To naprawdę jest najprostszy deser pod słońcem! Do zrobienia w maksymalnie 10 minut - słodki, pyszny, letni. Można do niego dodać właściwie każdy rodzaj owoców i z każdymi smakuje wybornie!
Nie wierzę, że jest osoba, która byłaby w stanie zepsuć ten deser ;)

Spróbujcie koniecznie :)
Składniki (dla 2 osób):
2 duże bezy lub 4-5 małych
200 ml śmietany kremówki
garść owoców: u mnie jagody i poziomki

Śmietanę ubijamy. Polecam bez dodawania dodatkowego cukru - bezy same w sobie są na tyle słodkie, że dodanie jeszcze cukru do śmietany sprawi, że się przesłodzimy.

Bezy kruszymy na mniejsze kawałki.

W naczyniach układamy warstwami: śmietanę, owoce, pokruszone bezy, śmietanę, pokruszone bezy, owoce.

Podajemy od razu.

Smacznego ;)
 

Aaaa, dawno o tym nie pisałam, ale będzie mi bardzo miło, jeśli zaznaczycie, że lubicie stronę Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK
Serdecznie dziękuję :)

4 komentarze:

  1. świetnie wygląda i na pewno tak też smakuje, ale ja nie przepadam za bezami, więc na coś bym je wymieniła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można wymienić na jakieś ciasteczka kruche, płatki kukurydziane lub granolę, np. taką http://ewakuchennie.blogspot.com/2013/12/sniadanie-domowa-granola-z-jogurtem-i.html
      Pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Mniam, uwielbiam takie pyszności <3 Deser wygląda rewelacyjnie :P

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz! :)
Zapraszam również serdecznie do obserwowania bloga w Google+ oraz śledzenia na facebooku!

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :)