Składniki:
3 dojrzałe banany
125 ml oleju roślinnego
2 duże jajka
2 szklanki mąki
1/3 szklanki drobnego cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w drobną kostkę lub garść groszków czekoladowych
Banany rozgnieść widelcem na gładką masę.
W misce dokładnie ubić jaja z olejem. Cały czas mieszając dodać rozgniecione banany, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i mąkę.
Papilotki napełniać do3/4 wysokości i wstawić na 25-30 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
Ostudzić i... smacznego :)
Zapraszam po więcej na profil Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK
Robiłam je kiedyś. Pyszne! :)
OdpowiedzUsuń