wtorek, 3 grudnia 2013

Bananowe muffinki Nigelli Lawson

Miałam w lodówce lekko przejrzałe banany i postanowiłam je zużyć - to właśnie takie banany moim zdaniem są najlepsze, żeby dodać je do babeczek lub ciasta.
Składniki:
3 dojrzałe banany
125 ml oleju roślinnego
2 duże jajka
2 szklanki mąki
1/3 szklanki drobnego cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w drobną kostkę lub garść groszków czekoladowych

Banany rozgnieść widelcem na gładką masę.
W misce dokładnie ubić jaja z olejem. Cały czas mieszając dodać rozgniecione banany, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i mąkę.
Papilotki napełniać do3/4 wysokości i wstawić na 25-30 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.

Ostudzić i... smacznego :)
Zapraszam po więcej na profil Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz! :)
Zapraszam również serdecznie do obserwowania bloga w Google+ oraz śledzenia na facebooku!

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :)