środa, 18 grudnia 2013

Pierniczki!

Przepis na te pierniczki to kolejny wypróbowany dzięki magazynowi Kuchnia. Mam nadzieję, że za te 2 tygodnie, jak przyjdzie ich czas - przypadną wszystkim do gustu.
A Wy? Macie już swoje pierniczki?
Jeśli nie, to... Do dzieła :)
  Składniki:
125 g miękkiego masła
100 g brązowego cukru
200 g miodu
400 g mąki
2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Masło utrzeć z cukrem, aż ten całkowicie się rozpuści. Dodajemy miód, przyprawę do piernika, cynamon i sodę oczyszczoną. Dosypując po trochu mąki zagniatamy ciasto, które owijamy folią spożywczą i wkładamy na 20 minut do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy ciasto na grubość około 2-4 mm, wycinamy pierniczki i pieczemy około 6-8 minut w temperaturze 180 stopni.

Wyciągamy, ozdabiamy i... smacznego :)

Ja moje pierniczki posypałam jedynie cukrem pudrem lub cynamonem i wyglądają moim zdaniem super :)

 Zapraszam na Ewa Kuchennie na Facebooku!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz! :)
Zapraszam również serdecznie do obserwowania bloga w Google+ oraz śledzenia na facebooku!

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :)