Długie weekendy mijają zdecydowanie za szybko! A ten, który skończył się wczoraj nie dość, żę był za krótki, to jeszcze za deszczowy...
Część z Was, którzy obserwują mój profil na facebooku (KLIK) wiedzą, że wybraliśmy się do Bielska (przy okazji bardzo polecam kuchnię restauracji hotelu Sahara!). A co Wy robiliście? Gdzie Was poniosło?
Wiem, że dla niektórych długie weekendy bywają bardzo uciążliwe, dlatego dziś - szczypta zdrowia w szklance! :)
Składniki (na 2 duże szklanki):
5 łyżek nasion chia (o zaletach nasion chia pisałam już TU)
8-10 łyżek zimnej wody
400 g szpinaku
1 duży banan
1 duże jabłko
2 łyżki soku z cytryny
1/2 szklanki soku jabłkowego (najlepiej domowego)*
Nasiona chia zalewamy wodą - tak, żeby woda je przykrywała; i zostawiamy na 3-4 godziny do napęcznienia.
Szpinak dokładnie myjemy.
Szpinak, pokrojonego w kostkę banana i jabłka, sok z cytryny, sok jabłkowy* oraz nasiona chia (razem z wodą w której się moczyły) dokładnie blendujemy. Przelewamy do szklanek i... smacznego :)
*z tych proporcji koktajl wychodzi dość gęsty, jeśli wolicie rzadszy - dodajcie więcej soku jabłkowego
wygląda tak apetycznie.. ach!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
Usuńgęsty :) fajne smaki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :))
UsuńBardzo gęsty :)
Bomba witamin :)
OdpowiedzUsuńOj tak :)
Usuńale zdrowe pyszności :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobre i bardzo zdrowe :)
UsuńZdrowy i pyszny :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak!
Usuńpysznie, zdrowo i zielono - bardzo takie lubię :)
OdpowiedzUsuńJa też :D
UsuńSamo zdrowie, jeju jaki on ma cudowny kolor :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPyszny i zdrowy green monster :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak! Zdrowie w szklance :)
UsuńDzięki za inspirację :)
OdpowiedzUsuń