Składniki (na 6 sztuk, ramekiny o średnicy 9 cm)
1 paczka ciasta francuskiego
3 duże gruszki
cukier puder, cynamon, kardamon
masło do
wysmarowania ramekinów
Ramekiny delikatnie posmarować
masłem.
Płat ciasta
francuskiego podzielić na 6 kwadratów. Każdy z kwadratów delikatnie włożyć do
ramekinów tak, aby dokładnie oklejały one boki foremek. na ciasto wyłożyć
pokrojone w kostkę gruszki wymieszane z około 4 łyżkami cukru pudru, łyżeczką
cynamonu i 1/2 łyżeczki kardamonu. Boki ciasta zawinąć na gruszki.
Piec około 20 minut
w temperaturze 220 stopni.
Smacznego :)
Całość wygląda bardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
http://www.worldknowledge.bloog.pl
Twoje desery mnie wyjątkowo kuszą, najpierw robiłam owoce zapiekane a teraz muszę koniecznie zrobić ten.
OdpowiedzUsuńMyszko, spróbuj, bo jest bardzo proste, można zrobić w zasadzie z każdych owoców, no i 20 minut? :))
Usuń