Do zrobienia - banalnie proste a przy tym zdrowsze niż zdobycze sklepowe!
Sorbet arbuzowy
Sorbet arbuzowySkładniki:
400 g arbuza
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
100 ml szampana lub napoju typu sprite
Arbuza (bez pestek) zblendować i bardzo dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Włożyć do zamrażarki na ok. 1,5 godziny. Wyjąć i jeszcze raz całość zblendować bądź bardzo dokładnie zniszczyć grudki lodu widelcem. Powtórzyć jeszcze raz po czym zmrozić przez 30-60 minut i podawać :)
W przypadku sorbetu malinowego - arbuza zastąpić malinami (ok. 200-300 g). Papkę malinową polecam przesiać przez sitko - sorbet nie ma wtedy pestek.
Sorbet malinowy
Sorbety najlepsze! <3
OdpowiedzUsuńYhyś <3
UsuńMniami, sorbety <3
OdpowiedzUsuńZdecydowanie też tak uważam :)
Usuń