poniedziałek, 21 października 2013

Ciasto z białej czekolady z bananem i jagodami

Lubicie brownie? A białą czekoladę? Jeśli tak, to powinniście również polubić to ciasto ;)
Składniki:
2 tabliczki białej czekolady
1 kostka masła
3 jajka
3/4 szklanki cukru
4 łyżki cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 garści jagód, duży banan

W garnku topimy masło, obie czekolady i cukier oraz cukier waniliowy cały czas mieszając aż do rozpuszczenia się cukru, po czym odstawiamy do ostygnięcia.
Do lekko przestudzonej masy dodajemy po kolei jajka mieszając wszystko trzepaczką.Dodajemy mąkę, sól, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy aż masa będzie gładka.

Ciasto przelewamy do blachy wyłożonej papierem i na wierzch wsypujemy jagody i pokrojonego w drobną kostkę banana.

Pieczemy 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego :)

4 komentarze:

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarz! :)
Zapraszam również serdecznie do obserwowania bloga w Google+ oraz śledzenia na facebooku!

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :)